De evenementenverzekering belangrijk voor elk evenement

Wat is een evenementenverzekering

Een evenementenverzekering kan vaak gezien worden als een vorm van schadeverzekering. Een evenement organiseren is niet iets wat je binnen enkele uren hebt geregeld. Bij het organiseren van een evenement komt veel kijken. Je hebt mij diverse organisatorische zaken te maken, maar tevens ook met wetten en regels. Hierbij kun je denken aan je vergunning. De organisatie van een evenement is er om alles in goede banen te leiden. Dit vergt de nodige voorbereiding, aan de voorzijde van het organiseren is het daarom ook verstandig om te kijken naar de mogelijkheden tot verzekeren van je evenement.  Een evenementenverzekering is ontworpen door verzekeraars welke zich hiermee richten op de groeiende evenementen markt. Door deze ontwikkeling kunnen verzekeraars hun aanbod beter afstemmen op de wensen van de organisatie. Een evenementenverzekering kan bijvoorbeeld ingezet worden als een geboekte artiest afzegt. Maar ook bij aansprakelijk gesteld worden voor schade door bezoeker of exploitant. Ook de weersomstandigheden kunnen in een verzekering worden meegenomen, extreem noodweer wat je evenement stil legt kun je in veel gevallen verzekeren.

Wanneer ben ik deze nodig?

Het is voor een organisatie verstandig om voor welk evenement ook een verzekeraar te raadplegen. Niet elk evenement beschikt over voldoende financiële middelen om dure verzekeringen af te nemen. Maar dat betekent niet dat je helemaal niet hoeft te verzekeren, het is dus voor elk evenement klein of groot een verstandige keuze. Je kunt bij enkele verzekeraars zelfs je particuliere feest verzekeren hierbij kun je denken aan een bruiloft. Kortom elk evenement kan baat hebben bij een evenementenverzekering.

Wat kan ik wel en wat kan ik niet verzekeren?

Verzekeraars bieden in veel gevallen maatwerk aan. Jij hebt met 100 bezoekers een ander risico dan een groot evenement met 10.000 bezoekers. Maar toch zijn er gevallen waarbij verzekeren lastiger is, het kan vaak wel maar de kosten zijn dan extreem hoog. Dit is immers zo omdat het risico ook vaak erg hoog is. Denk hierbij aan evenementen als “extreme sportevenementen”.

Ook valt niet alles onder een polis, tegenwoordig is het wel mogelijk om je tegen terrorisme te verzekeren. De terrorisme verzekering is een geval op zichzelf, wil je hier meer over weten dan kun je kijken op www.terrorismeverzekerd.nl. Ook zijn er door enkele verzekeraars aanvullende pakketten gecreëerd met betrekking tot het vraag stuk terrorisme verzekering.

Waarom ben ik deze evenementenverzekering nodig?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, die uitspraak kennen we allemaal. Maar is ook tevens een reden waarom een evenementenverzekering hedendaags zo belangrijk is. Het is niet ondenkbaar dat er iets mis kan gaan. Door het hebben van de juiste verzekering kun je de risico’s voor de organisatie beperken en/of wegnemen.

Waar moet ik rekening mee houden bij het afsluiten van een evenementenverzekering?

Het verzekeren van je evenement vraagt maatwerk, geen enkel evenement is gelijk. Als keurmerk vinden wij het dan ook belangrijk om uw evenement te laten adviseren. Het keurmerk huren vindt het belangrijk dat uw bezoekers/klanten een prachtig evenement ervaren. Maar ook vinden wij het erg belangrijk dat uw organisatie de juiste mensen en organisaties om zich heen verzameld.

Ben jij een verhuurder?

Keurmerk Huren helpt je met het vergroten van vertrouwen van je klanten, het verhoogt je conversie. Profiteer ook van de waardering van Keurmerk Huren!

Keurmerk aanvragen