Wat betekent het Keurmerk Huren voor de klant?

Wat betekent het Keurmerk Huren?

Het Keurmerk Huren is gericht op de verhuurbranche, daarbij is er door het keurmerk gebruik gemaakt van diverse “branche vertakkingen”. Hierbij kun je denken aan Attractie en Evenementen verhuur, machineverhuur, enzovoorts.

Een keurmerk is algehele zin een bewijs van deugdelijkheid, het keurmerk geeft een mate van kwaliteit aan. Als verhuurbedrijf kies je bewust voor het Keurmerk Huren, door de strenge toelatingseisen is met het behalen echt iets bereikt.

Waar let het Keurmerk Huren op?

Veel verhuurbedrijven werken tegenwoordig online, als klant heeft u de mogelijkheid om online producten en diensten te bekijken en (online)bestellen. Bij de webwinkels/webshops heeft tot gevolg dat bij aankopen deze aan strenge regels moeten voldoen. Deze ontwikkeling heeft het Keurmerk Huren doorgetrokken naar zijn leden.

Als verhuurbedrijf met mogelijkheden om online producten en diensten te bestellen, betekend dat je om het keurmerk te bemachtingen je moet voldoen aan de wettelijke eisen die gesteld zijn aan webwinkels.

Welke eisen? Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan volledige gegevens van het bedrijf, algemene voorwaarden, prijzen, productomschrijving(en) en product specificaties.

Wat zijn de website eisen van het Keurmerk Huren?

Vooropgesteld moet het bedrijf voldoen aan de wettelijke eisen voor een webwinkel. Dit betekend kortom dat alle informatie op de website te vinden is. Van het kamer van koophandel nummer tot openingstijden.

Het keurmerk waardeert bedrijven en stelt dus dat bedrijven een cijfer behalen, heel eenvoudig hoe hoger je scoort hoe beter het bedrijf is ingericht! Als keurmerk stellen wij dat de algemene voorwaarden en privacyverklaring inzichtelijk moeten zijn.  Verhuur informatie aanwezig is, om als klant te weten hoe het bedrijf werkt.

Maar ook product/dienst specifiek wil het keurmerk dat de verhuurbedrijven aan eisen voldoen. Hierbij is informeren en transparantie erg belangrijk, denk aan duidelijke informatie over prijs, transportkosten, gebruikershandleiding(en), betaalmogelijkheden enzovoorts.

Naast dat alle informatie vermeld moet zijn, wil het keurmerk ook zien dat het bedrijf zijn bereikbaarheid op orde heeft. Op welke wijze is het bedrijf bereikbaar en is het bedrijf bereikbaar bij problemen? De calamiteiten nummers zijn erg belangrijk en worden dan ook zeer hoog gewaardeerd! Als klant moet u immers geholpen worden bij problemen of acute vragen.

De overmachtsclausule is een zeer belangrijk onderdeel van het keurmerk huren. Met deze clausule wil het keurmerk de transparantie verhogen. Naast het feit dat hier zaken in vermeld zijn wanneer er sprake is van overmacht is het voor u als klant ook duidelijk. Met het verplichtstellen van een overmachtsclausule wil het keurmerk huren beide beschermen tegen conflicten.

Naast het beschermen van het verhuurbedrijf wil het keurmerk huren ook de klant beschermen. Daarom is het belangrijk voor het keurmerk dat klanten voorafgaand aan het huren kennis (kunnen) nemen van de Algemene Voorwaarden / Gebruikershandeleiding. Wij willen dan ook dat onze leden u als klant hieraan helpt herinneren.

Als klant is het belangrijk om vertrouwen te hebben in het verhuurbedrijf, een verhuurder met het Keurmerk Huren is betrouwbaar. De bedrijven zijn gerenomeerd en klantgericht! Dat zien wij dan ook terug aan de cijfers van de huidige leden. Als particulier reserveer je online een product/dienst met deze reservering ga je een overeenkomst aan. Hieraan zit een financiele compensatie naar de verhuurder van het product/dienst. Betaling(en) zijn dan niet uitgesloten, op welke wijze is echter wel belangrijk. Het keurmerk stelt dan ook dat een verhuurder de mogelijkheden dient aan te geven. Van contant, pin of per creditcard.

Hoe belangrijk zijn de producten van de verhuurders?

Het keurmerk waardeert de bedrijven welke een ‘eigen’ assortiment hebben. De reden hiervoor is dat wanneer er sprake is van inhuren bij een collega (zonder keurmerk) het onduidelijk is in welke staat deze verkeert. Onze leden hebben grootste deel tot 100% in eigendom, dit zorgt ook voor verantwoordelijkheidsgevoel.

Als verhuurbedrijf stel je eisen, ben je bezig met onderhoud en inspecties. Het keurmerk huren heeft deze informatie ook. De leden dienen zich te houden aan de inspecties zoals gesteld in hun branche. Dit zijn visuele tot operationele inspecties, om zorg te dragen voor werkend en veilig product. Alle producten welke (volgens Nederlandse wetgeving) een certificaat van goedkeuring dienen te hebben zijn aanwezig. Het keurmerk huren monitort op producten welke mogelijk geen goedkeuringscertificaat hebben.

De producten welk een certificaat hebben, worden gecontroleerd en dienen geldig te zijn. Ook de gebruiksinstructie zoals deze hierbij vermeld is aanwezig. De verhuurbedrijven hebben te maken met periodieke keuringen door zogehete AKI (aangewezen keuringsinstantie) bedrijven. Deze geven wederom hun goedkeuring aan het verhuurbedrijf voor gebruik van een specifiek product.

Het keurmerk huren wil de verhuurbranche in de breedste zin inzichtelijker maken. Door het Keurmerk Huren maakt een verhuurbedrijf aan u als klant duidelijk dat deze zich conformeren aan de wet – regelgeving zoals deze gesteld zijn binnen de Nederlandse wet!

Transparantie naar de klant, met oog voor de veiligheid. Huren met een zekerheid en klantvriendelijk behandelt worden!

Ben jij een verhuurder?

Keurmerk Huren helpt je met het vergroten van vertrouwen van je klanten, het verhoogt je conversie. Profiteer ook van de waardering van Keurmerk Huren!

Keurmerk aanvragen