Huren van licht en geluid doe je met de juiste kennis

Licht en geluid huren voor feestje of evenement

Ben jij van plan om een evenement te gaan organiseren, verjaardag of congres? Dan is het huren van Licht, geluid en beeld apparatuur zeer waarschijnlijk nodig. Het is alleen erg lastig, het huren opzichzelf niet maar het zelf selecteren van het juiste materiaal. Licht en geluid apparatuur is heel breed onder te verdelen. Verschillende apparaten kunnen bij elkaar gebruikt worden, en versterken elkander. Online kun je veel informatie vinden over de apparatuur, leden van het Keurmerk Huren bieden je zekerheid. Een website van een verhuurbedrijf is het visitekaartje en zegt vaak ook al erg veel over het bedrijf. 

Voorafgaand dat je gaat huren is het belangrijk om duidelijk te hebben waarvoor het dient. Gaat het bijvoorbeeld om kleine zaal met 30 gasten. Of is het een congres waarbij er 200 gasten worden verwacht. Wat is het doel van het licht en geluid. Heb jij een knallend feest in de planning of ben jij wellicht opzoek naar kwalitatief geluid voor een gastspreker. Kortom voordat je gaat huren is weten waarvoor je gaat huren en wat je doelgroep is erg belangrijk. 

Huren kun je op verschillende wijzes doen, van losse verhuur tot het compleet laten organiseren. Op en afbouw van het gehuurde is vaak afhankelijk van wat je gaat huren. Een geluidsset is in veel gevallen zelf te installeren. Maar een podium welke dient te worden voorzien van licht en geluid zal het bedrijf zelf wensen op te bouwen. Dit heeft te maken met verzekering, veiligheid en zekerheid van de werking van de apparatuur. Ga je los materiaal huren, houd dan rekening met feit je vaak dure materialen gaat huren. Wie is aansprakelijk? Hoe zorg je voor een veilige omgeving en hoe zit het met verzekeren. 

Tips voor het huren van Licht - Geluid 

  • Waar ben jij het voor nodig, ga je voor een feestje of congres huren. Het is belangrijk om je doel te weten, bepaalde apparatuur leent zich uitermate voor feesten en partijen. Waar deze mogelijk niet voldoen voor een congres of evenement.

  • Is de locatie geschikt voor de gewenste apparatuur. Informeer bij Gemeente en/of locatie beheerders, wat zijn de mogelijkheden. Heb je een binnen locatie, kijk dan ook naar mogelijkheden tot bijvoorbeeld dimmen of uitschakelen van bepaalde verlichting. Past er bijvoorbeeld een lichtbrug, is de locatie hiervoor hoog genoeg. Ook het formaat van de locatie is essentieel. Voor je gasten en de geluidsapparatuur bijvoorbeeld. Bekijk ook de stroomvoorziening, is deze toereikend of ben je wellicht extra stroom nodig. 

  • Hoe wil jij dat het eruit gaat zien, ben je voldoende op de hoogte om zelf te gaan huren? Onze tip is om te huren bij Keurmerk Huren leden, deze stellen de klant centraal. Een zekerheid tot kwalitatieve producten en voldoende kennis op het gebied van wet en regelgeving. Huren kun je met een paar klikken doen, maar verstandig huren doe je in overleg als je onvoldoende kennis van de producten hebt. Een standaard geluidsinstallatie is niet het meest lastige. Maar een compleet podium voorzien van juiste licht en geluid is andere koek!

Ga dus altijd bij jezelf of je team na wat er verwacht wordt. Wat is doel, doelgroep en welke locatie(s) zijn geschikt. Keurmerk Huren helpt met aanreiken van gewaardeerde en betrouwbare bedrijven!

Klik hier voor een van de beste, meestbetrouwbare partners op het gebied van licht en geluid! Luxonos - Lichtgeluidhuren.nl

Ben jij een verhuurder?

Keurmerk Huren helpt je met het vergroten van vertrouwen van je klanten, het verhoogt je conversie. Profiteer ook van de waardering van Keurmerk Huren!

Keurmerk aanvragen