Springkussen of attractie veilig om te huren

Springkussen of Attractie veilig huren

Het is van groot belang dat er vertrouwen is bij het huren van een springkussen of attractie. Uw kinderen vertrouwen erop dat jij of een organisatie zorgt voor veilige omgeving waar ze kunnen spelen. Het Keurmerk Huren is zeer gericht op de veiligheid vanuit de verhuurbedrijven in Nederland. Lees verder om beter inzicht te krijgen in de springkussen en attractieverhuur. 

Zijn springkussens veilig?

Deze vraag kun je gerust stellen aan de verhuurder, als deze in het bezit is van het Keurmerk Huren kun je zeker van zijn dat deze gecertificeerde springkussens en attracties verhuurt. Als het goed is kan het bedrijf je exact uitleggen hoe je een veilige omgeving creëert en op welke wijze je de veiligheid het beste kan waarborgen. Een belangrijk aspect bij het huren van een springkussen of attractie is toezicht. 

Een springkussen/attractie dient per definitie gekeurd / gecertificeerd te zijn. Echter zijn er nog verhuurbedrijven welke zelf laten produceren in landen als China. Om veiligheid te bieden zijn er Europese normen gesteld. Het is belangrijk om te weten dat een springkussen/attractie gecertificeerd moet zijn. Dit certificaat is aanwezig bij de verhuurder. Ook een Ras-nummer is onderdeel van keuring van bepaalde attracties. Een gerenommeerde verhuurder kan deze gegevens weerleggen. 

Kortom een springkussen huren is veilig mits je dit bij een verhuurder doet welke de zaken op orde heeft. Een goede richtlijn is het Keurmerk Huren, deze stellen namelijk dat alle attracties gecertificeerd en gekeurd moeten zijn indien ze in de verhuur gaan!

Worden springkussens en attracties ook gecontroleerd?

Het is niet vanzelfsprekend, echter dient een verhuurder wel zorg te dragen voor juiste inspecties. Een springkussen / attractie is voorzien van een logboek, deze is inzichtelijk bij een verhuurbedrijf. Hierin worden zaken als reparaties gemeld, schades en gebreken. 

Een verhuurbedrijf is zelf verantwoordelijk voor juiste inspecties, echter is inspectie belangrijk voor veiligheid. Er hangt niet een maximale leeftijd aan een springkussen / attractie, het onderhoud en staat is van belang. 

Kortom controle dient wel gedaan te worden, echter is dit absoluut niet vanzelfsprekend. Leden van het Keurmerk Huren voeren hun controles periodiek uit en dragen zorg voor schoon en veilig springkussen en/of attractie. 

Gebruikers toezicht bij het huren van springkussen - attractie

Het meest essentiële van de veiligheid, echter een ondergeschoven veiligheidsaspect. Het gebruikstoezicht is van groot belang, als toezichthouder (ouder, aangewezen begeleider) ben je erg belangrijk. En heb je een zeer grote verantwoordelijkheid. Het is daarom ook erg belangrijk dat je duidelijke uitleg krijgt over de veiligheidsaspecten rondom het springkussen en de attractie welke je hebt gehuurd. 

Wees er zeer bewust van dat er ook een verantwoordelijkheid hangt aan het huren van een springkussen en/of attractie. Naast de huidige corona proof maatregelen gelden ook toezicht regels. Vraag de verhuurder naar de exacte veiligheid toezicht adviezen!

Springkussen huren tijdens de Corona - Covid19

Het is prima mogelijk om een springkussen of attractie te huren gedurende deze crisis. Het is wel van essentieel belang dat de regels worden nageleefd. Voor het huren zullen de leden van Keurmerk Huren de juiste adviezen en maatregelen treffen. 

Wil jij exact weten welke regels voor het verhuren zijn? Kijk dan ook op NVWA

Wetsvoorstel wijziging warenwetbesluit 

Er is door Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een wijziging ten aanzien van het WAS (warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen). In het WAS zijn regels en randvoorwaarden opgenomen voor veilig gebruik van attractie- en speeltoestellen. Alwaar ook springkussen en andere attracties onder worden verstaan. 

Artikel 15 is een zeer belangrijk onderdeel voor zowel de persoon welke gaat huren.  Evenals de verhuurder; er wordt gesteld dat een verhuurder verantwoordelijk wordt voor het opbouwen en afbouwen van de attractie. Het is voor de verhuurder belangrijk om te documenteren dat dit op de juiste wijze is gedaan. 

De wetswijziging vloeit voort uit een enorme toename aan verhuurders van attracties en speeltoestellen. 

Ben jij een verhuurder?

Keurmerk Huren helpt je met het vergroten van vertrouwen van je klanten, het verhoogt je conversie. Profiteer ook van de waardering van Keurmerk Huren!

Keurmerk aanvragen