Onze werkwijze

Onze werkwijze in 5 stappen

De aanvraag bij het Keurmerk Huren is de eerste stap, je bent bereid inzicht te geven in je bedrijfsvoering. Tevens sta je open voor verbetering(en), vernieuwingen en feedback. Het Keurmerk Huren aanvragen betekent dat jij een aantal zaken moet doen. Maar wij zorgen op de achtergrond voor grondige controles. 

De aanvraag en accreditatie

Je vult online je aanvraag formulier in, deze wordt door ons in ontvangst genomen. Jij gaat akkoord met de "algemene voorwaarden". Het is vrijblijvend, het Keurmerk Huren wil professionalisering in de branche(s) bevorderen.

Na het invullen van je aanvraag ontvang je;

Handboek, gedragscode en het in te vullen accreditatieformulier. Dit formulier stuur je retour (alleen ondertekend wordt deze in behandeling genomen). 

Keurmerk Huren accreditatie

Als Keurmerk Huren streven wij naar verbetering, waardering en transparantie voor de klant. Wij beoordelen meer dan alleen je accreditatie formulier, deze voorziet ons van informatie maar biedt ook onderzoeksgronden. 

Het onderzoek merk je zelf niets van, wij nemen de nodige documentatie door. Dit is onderdeel van je accrediatie en beoordeling. Wij werken met (negen) 9 harde eisen, elke eis is een moment van afkeur. Dit betekent dat er meerdere momenten zijn waar er sprake kan zijn afkeur (advies volgt hierna voor doen van aanpassingen). 

Omdat wij als Keurmerk Huren een transparantie verwachten van onze leden, zijn wij ook geheel onafhankelijk. Dit is en blijft op deze wijze gehandhaafd, vanaf medio 2021 is de keuring breder. Hierbij wordt er naast feitelijkheden ook gekeurd vanuit de consument (website). 

Deze werkwijze is voor de aanvraag van het Keurmerk Huren. Na de toekenning monitoren wij als keurmerk de leden, wijzigingen die invloed hebben op een van onze pijlers dienen conform de gedragscode te worden uitgevoerd. 

Voor wie is het Keurmerk Huren

Dit is een branche breed keurmerk, wij willen werken met gemotiveerde maar bovenal professionele bedrijven. Als Keurmerk Huren zijn wij geen garantiefonds, echter streven wij er wel naar om ons leden aanbod optimaal te houden. Dit betekent dat wij ook regelmatig (ook zonder medeweten) controles uitvoeren. Wij monitoren onze leden, hierbij kun je denken aan website, online activiteiten (sociale media, foto's en reviews). 

Als klant particulier of zakelijk, verwacht u kwaliteit. Dit ziet u terug in de wijze van ondernemen, aanbieden van producten van de hoogste kwaliteit. Veiligheid, transparantie en zekerheid zijn erg belangrijk. Dit beseffen wij als geen ander! 

Klacht? Laat het ons weten, kijk onderaan onze website! 

Ben jij een verhuurder?

Keurmerk Huren helpt je met het vergroten van vertrouwen van je klanten, het verhoogt je conversie. Profiteer ook van de waardering van Keurmerk Huren!

Keurmerk aanvragen